1
دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
2
گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
اگرچه در حال حاضر تثبیت ایران بهعنوان یک قدرت منطقهای بیش از پیش امکانپذیر شده اما پایداری و اعتبار آن با چالشهایی مواجه است. ظهور جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک قدرت منطقهای پایدار و ایفای نقش فعال در این محیط موجب اتخاذ تدابیر و راهکارهایی است که به قدرت نفوذ و اعتبار همهجانبه ملی، منطقهای و بینالمللی ایران کمک کند. در این تحقیق با بهرهگیری از روش کیفی و استفاده از الگوی سوات ضمن احصای مؤلفههای عوامل درونی قوت، ضعف و همچنین شاخصهای فرصت و تهدید بهعنوان عوامل خارجی و تعیین رتبهبندی آنان، در نهایت جایگاه استراتژیک ایران در حالت رقابتی (ST) قرار گرفته است. در این پژوهش با توجه به نتایج حاصله و در نظر گرفتن نقاط ضعف و فرصتها؛ مشخص شد که عواملی چون، تقویت اتحاد ملی، افزایش قدرت جامع ملی، توسعه متوازن توسعه علمی و انسانی ماندگار و پایدار، مهیا سازی محیط منطقهای و بینالمللی برای دستیابی به توسعه از طریق چند جانبه گرایی، تقویت همگرایی و همکاری منطقهای، گفتگو با بازیگران منطقهای و بینالمللی، برقراری روابط متوازن با قدرتهای موجود و نوظهور و ارتقای وجهه ملی ج.ا.ایران بهعنوان یک کشور اسلامی برخوردار از توسعه همهجانبه؛ باید مدنظر قرار گیرد.
خرمشاد, محمدباقر, مرادخانی, حمید. (1394). بررسی جایگاه قدرت منطقهای جمهوری اسلامی ایران براساس الگوی سوات(SWOT). رهیافت انقلاب اسلامی, 9(33), 3-26.
MLA
محمدباقر خرمشاد; حمید مرادخانی. "بررسی جایگاه قدرت منطقهای جمهوری اسلامی ایران براساس الگوی سوات(SWOT)". رهیافت انقلاب اسلامی, 9, 33, 1394, 3-26.
HARVARD
خرمشاد, محمدباقر, مرادخانی, حمید. (1394). 'بررسی جایگاه قدرت منطقهای جمهوری اسلامی ایران براساس الگوی سوات(SWOT)', رهیافت انقلاب اسلامی, 9(33), pp. 3-26.
VANCOUVER
خرمشاد, محمدباقر, مرادخانی, حمید. بررسی جایگاه قدرت منطقهای جمهوری اسلامی ایران براساس الگوی سوات(SWOT). رهیافت انقلاب اسلامی, 1394; 9(33): 3-26.